Borbecker Helles Dampfbier

#/6: 4/6
10/10:  7/10
En?: Wat de 'vak' is Dampfbier? Geen idee ... ik kan er helemaal niets bij verzinnen. Ook niet na het openen of na het proeven. Het is gewoon vloeibaar, er rijst geen wolk uit de fles na opening. Het smaakt niet naar autodampen ... ik heb geen idee.
Google?
Om te beginnen: Dumm-pff-beer ... 
Dampfbier (literally: steam beer) is a centuries-old style from the region of the Bavarian Forest, the southeastern portion of Bavaria, near the Czech border. It is an all-barley ale, usually deep golden to light amber in color, with a unique feature: It is warm-fermented with Weissbier yeast at a temperature above 70°F (21°C), which gives the beer a slightly phenolic aftertaste. Brewed mostly in the summer, it is medium-bodied, very mildly hopped, and low in effervescence.
Dusssss....
Ik haal dat phenomic aftertaste er niet echt uit ... maar ach, lekker was het wel.

No comments:

Post a Comment